support@eclicker.nl  088-5300200
vandaag tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar

support@eclicker.nl  088-5300200
vandaag tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar

Een gevaarlijk virus in omloop

Cryptolocker infecteert uw PC en versleutelt al uw persoonlijke bestanden waardoor het niet meer mogelijk is om deze bestanden te gebruiken.

Eerst dient u te betalen om de versleuteling weer ongedaan te maken. Echter is het niet zeker als u betaalt dat uw bestanden worden ontgrendeld. Het virus zit verstopt in de bijlage van uw e-mail in de vorm van een ZIPbestand of een link waarop u kunt klikken om naar een website te gaan.

Wat te doen bij een Cryptolocker-infectie? Wanneer u het vermoeden heeft dat u op een link heeft geklikt met het virus, schakel dan direct uw computer uit. U merkt namelijk niet dat het virus op de achtergrond bezig is met het versleutelen van al uw bestanden.

Een goed beveiligd systeem is belangrijk maar nog belangrijker is dat u als gebruiker goed oplet wat u binnen haalt. Kijk altijd goed naar de afzender van uw e-mail. Is het e-mailadres u onbekend, open dan vooral niet de e-mail. Als u niet om deze e-mail heeft gevraagd, klik er niet op! Maak regelmatig backups van uw belangrijkste bestanden. Volgens statistieken maakt slechts 30 % van alle computergebruikers wel eens backups. Een backup is heel belangrijk. Wat als uw computer crasht, er bij u ingebroken wordt, of u per ongeluk iets verwijderd? Dit kan direct gevolgen hebben voor u als ondernemer. Wilt u meer informatie over backups of over het cryptolocker virus, neem gerust contact met ons op.

Ga terug
© eClicker 2018

Created by